Over ons

Uw-Gallery

De geschiedenis

In het pand Kapelstraat 9 vestigde zich 4 jaar geleden een nieuwe galerie. Galerie Kvnstmarct stelde zich ten doel om er voor en door kunstenaars te zijn. Het was een prachtige aanvulling op het al prachtige aanbod van kunst in het stadje Ootmarsum en een waardevolle verrijking van de Kapelstraat zelf. Laura Rominu en Jan Aanstoot, de huidige eigenaren van het pand, waren samen met Erna Visser, Jos Bolt en Henriette Heutink de exposanten van het eerste uur. De galerie gaf gelegenheid aan vele andere kunstenaars om te exposeren. Zowel schilderijen als sculpturen en fotografie.

Deze opzet was een werkelijk succes. Initiatiefnemer Peter Meinders wist samen met kunstenaars met deze formule de galerie in Ootmarsum op de kaart te zetten. Met speciale dank aan gastvrouw IJkje Abeln, die zoveel tijd en energie in deze galerie heeft gestoken.

Uw Gallery

Peter Meinders koesterde de grote wens om de galerie naar een nog hoger niveau te tillen. Laura Rominu en Jan Aanstoot zagen daar mogelijkheden en we zijn samen aan de slag gegaan om vernieuwingen aan te brengen. Een andere inrichting qua meubilering, wanden die een kleur hebben gekregen, waardoor de galerie een chique uitstraling heeft gekregen. De galerie presenteert vooral hedendaagse moderne kunst van hoge kwaliteit. Zowel abstract als modern figuratief op groot formaat.

Vanaf 1 juni 2019 zal de galerie UwGallery gaan heten.

Gastvrouw IJkje Abeln blijft ons trouw.

Recent nieuws

Contactgegevens

Uw-Gallery

Kapelstraat 9
7631 BP Ootmarsum

info@uw-gallery.nl

© Copyright - Uw Gallery